GVB examen op de schop

De NGF wil snel een ander GVB, waarbij plezier in de sport centraal staat en het stressvolle praktijkexamen wordt afgeschaft.

Maar wat gaat er dan veranderen?

De weg naar het GVB wordt een logische. De nieuwe golfer krijgt na verloop van tijd eerst golfbaanpermissie van de eigenaar ‘van het gras’ . Om het GVB te halen is er vanaf 1 juli aanstaande geen examen zoals nu – door velen als heel stressvol beschouwd –  meer nodig.

Er komt wel een moderne toets met relevante regelvragen en veel aandacht voor etiquette, die weinig zal lijken op het huidige examen.

Wat verdwijnt is die gevreesde proeve van bekwaamheid, waarbij onder het oog van de examinator een aantal slagen moet worden uitgevoerd. Ook het met de examinator spelen van vier ‘proefholes’ wordt afgeschaft.

Wie golfbaanpermissie heeft en de regel- en etiquettetest met goed gevolg heeft afgelegd, heeft aan het spelen van een zogenaamde qualifying-kaart voldoende. De nieuwe golfer moet negen holes spelen vanaf handicap 54 en achttien punten of meer behalen. De marker moet minimaal GVB’er/handicapper 54 zijn. Na die ronde moet de kaart ook worden getekend door eigenaar van de als dan niet commerciële baan, als zekerheid dat er ook echt gespeeld is.

‘Al met ingang van 1 april aanstaande staat het GVB gelijk aan handicap 54’, aldus Jeroen Stevens.

‘Wie “54” op zijn kaartje heeft staan, wil natuurlijk graag naar een lagere handicap. Die uitdaging is er nu niet in alle gevallen. Het GVB is een kaartje met letters en niet een einddoel. Met het de koppeling aan handicap 54 gaat het – zoals het in sport hoort – over getallen en sluiten we aan bij dat krachtige element van golf dat handicapsysteem heet.’

meer info: http://www.ngf.nl/nieuws/detail/gvb-krijgt-meer-dan-een-facelift/

 

Dit bericht is 6046 keer bekeken.

One comment on “GVB examen op de schop

  1. […] en sluiten we aan bij dat krachtige element van golf dat handicapsysteem heet.’ …Via http://www.underpar.nl Geen categorie « Geen akkoord NVG en NGF, GVB verandert    Golfbranche weet […]