Category: golfweetjes

Voeding en golf

Muesli choco banaan -reepTijdens wedstrijd is het belangrijk dat je tegen 100% blijft spelen. De kunst is problemen voor te blijven. Hier enkele tips en advies mbt goede voeding tijdens een rondje golf.

Enkele symptomen die je zeker moet vermijden :
• Dorst : tekort aan vocht.
• Hoofdpijn of duizeligheid : groot tekort aan vocht.
• Verminderde concentratie : tekort aan koolhydraten.
• Troebel zien: tekort aan koolhydraten.
• Mindere technische uitvoering slagen : tekort aan koolhydraten.

Om op hoog niveau te blijven spelen, kunnen volgende voedingsmiddelen en dranken gebruikt worden. Lees hier verder →

Ping G25 ijzers

De nieuwe G25 ijzers (2013) van Ping zijn nagenoeg zo vergevingsgezind als de G15 (2011) en G20 (2012) serie. Het positieve aan deze G25 serie zijn vooral de looks en de zool die verschilt tussen de lange en korte ijzers. Lees hier verder →

Golfswing – pinch the ball

Voor een perfecte golfswing is het noodzakelijk om de golfbal te pinchen, je drukt als het ware de golfbal richting de grond maar door het clubblad, de loft, wordt de bal gelanceerd, compressie en de weg van de minste weerstand, en hierdoor zal de balvlucht hoger zijn en je afstanden contoleerbaar constant. Begin te oefenen met een korte backswing, dan een halfswing  en naarmate het gevoel begint te komen eindig met een full swing. Deze manier van spelen is zeer effectief doordat je je afstanden beter kan controleren of het nu een chip is of een full swing, wanneer de slag goed wordt uitgevoerd zal er altijd een divot te zien zijn.

Meest gemaakte fout is de bal willen scheppen met je club en te tillen met je lichaam van de grond….klinkt bekend?….. gevolg: beperkte afstand, te weinig hoogte en instabiele afstanden. Belangrijk kenmerk: Weinig of geen divots slaan.

Hieronder de uitleg door Shawn hoe en wat er moet gebeuren met een golfbal tijdens impact. Dit filmpje laat zien waar het om gaat, bekijk hierna Lees hier verder →

Afstand ijzer, hybride, fairway wood en driver

De clubs en de bijbehorende afstanden: (Onder voorbehoud van een gemiddelde swingsnelheid)

Lees hier verder →